26 август 2013 г.

Посято семенце - от моята първа помощничка

Еееееееееееех, толкова е хубаво когато си заредил това чувство, с което посягаш към всичките онези зареждащи неща като тези, които ви показвам тук. Да, тук смело мога да кажа, че на този етап съм посяла мъничко семенце, което се надявам да окаже влияние в развитието на ..... моите най-ценни творения - дечицата ми!
От доста време насам не съм толкова активна в правенето на картички, просто защото усещам, че сега не е момента, някои малки ръчички, очички и крачета, ако трябва да съм точна - 4 на брой :) имат нужда от мама. Обаче.... когато творях, то неусетно съм посяла семенцето в моята дъщеричка, не казвам малка, тя си е малка, но все пак нали е кака - кака Криси ;)
По някога ме пита - "Мамо, ти защо вече не правиш картички?", явно онова време на едва ли не манифактурно производство й липсва, понеже една две картички на месец за нея не значи нищо. Тя обаче жадно е попивала и творяла мислено или явно, като неусетно някъде по нещо ми изчезваше или пък когато си купех някакъв материал, то задължително първо беше изпробван от нея....
Любимият й канал http://www.disney.co.uk/disney-junior/art-attack/ я кара да фантазира, да твори и понеже вече си има своя собствена кутийка (като многото на мама) със съкровища от ножички, брокатени лепила, цветни тампони и печати, то в някои случаи ме изненадва с нещо ей така сътворено. Малко й е трудно на горката, понеже малкото й немирно братче, решава че точно синьото брокатено лепило е много вкусно и идеално ще се съчетава с белите зъбки, ще блестииииииии....или пък дивана му се струва много скучен, та ще го понашари малко с нещо от нещата на кака......
Та това, което ще ви покажа е един часовник направен от бирен картон, "артатак" паста както тя казва от накъсани вестници, пасирани с пасатораааааааа и гарнирани със С200 :). Цветовата комбинация е избрана от двете ни и е оцветена от кака Криси :), мама помогна при довършителните работи и лакирането, а татиииии с точната част - къде да сложим числата.... Абе май цялото семейство се включи ;)
Ето и часовника, който вече е в хола.......


5 коментара:

  1. Супер готина идея! Браво на толкова многото ръчички, които са се включили и майсторили! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасен часовник, Дани, вдъхновен от детското желание и подпомогнат от вълшебните ръце на мама и тати! Просто супер! поздравления за всички майстори!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27 август, 2013

    Много е слънчев и весел! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасен е! И като цялостно въздействие, и като изпипаност в детайли. А семенцето на твореца, което е покълнало в дъщеря ти, си струва и гордостта, и майчинското удовлетворение.

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ви на всички!!! Малко по малко я оставям да прави сама повечко важни неща, а тя се чувства много горда с това ;)

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че се отбихте и добре дошли в моята приказка! Надявам се да ви отведе там, където съм всеки път, когато правя нещо с ръцете си... и сърцето си ;)

Powered By Blogger