12 януари 2013 г.

Домашен хляб с квас

Здравейте! Не мога да се сдържа и да направя тази публикация първа за годината, въпреки че преди нея има малко подаръчета, но тях в следващата такава ;)
Сега да започна Новата година с домашно приготвен хляб, който приготвих с квас... Очаквах да го правя дъъълго и труууудно, но явно късмета на начинаещия винаги върши работа, защото стана бързо (с изключение на кваса, който зря поне 6 дена) и е мнооого вкусен! Приготвих го от пълнозърнесто пшенично брашно и се хареса на всичките в семейството ни, но най-вече се радвам, че и децата го харесаха и в момента е скрит, защото ще преядат, особено малкия :)
Следващият път и занапред ще го приготвям само от ръжено брашно, като се надявам да е също толкова сполучлив, а за вкуса не се съмнявам ;)

Ето го и него, в компанията на малко сиренце и домашното винце на тати ;)




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че се отбихте и добре дошли в моята приказка! Надявам се да ви отведе там, където съм всеки път, когато правя нещо с ръцете си... и сърцето си ;)